Familieopstellingen

Heb je altijd al eens de magie van een familieopstelling willen ervaren? Of heb je een vraag waar je mee worstelt en waar je niet uitkomt? Schrijf je dan in voor ons event familieopstellingen.


Soms loop je tegen dezelfde obstakels en patronen aan. En blijf je deze tegenkomen. Denk aan: herhalende conflicten, geen grenzen kunnen stellen, doelen niet behalen, te hard werken, zeer boos of verdrietig zijn en niet volledig beschikbaar zijn als ouder of leidinggevende. Je hebt er last van, maar het doorbreken ervan is lastig. Soms vervaagt het, maar het komt altijd weer terug. Een familieopstelling kan je wellicht helpen.

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling is een methode binnen het systemische werk. Deze therapeutische benadering, ontwikkeld door de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger, is ontworpen om dynamieken binnen een familiesysteem te onderzoeken en op te lossen. Tijdens een opstelling wordt onder andere jouw gezin van herkomst opgesteld met behulp van reprensentanten. Dit geeft inzicht in de dynamieken van jouw familiesysteem, zoals onbewuste gedragspatronen en relaties die van generatie op generatie worden doorgegeven. Je kunt de oorsprong van je eigen ervaringen beter begrijpen en nieuwe manieren vinden om te groeien of te helen en vooruit te komen.

Het doel is niet om de schuld of verantwoordelijkheid toe te wijzen, maar eerder om licht te werpen op de onderliggende patronen en dynamieken die binnen jouw familiesysteem spelen. We begeleiden je door een reeks bewegingen en houdingen die de dynamiek binnen het familiesysteem weerspiegelen en die een verhelderende en of helende werking kunnen hebben.

Hoe schrijf ik me in?

In de sessie is er ruimte om van drie deelnemers de vraag in te brengen en heb je de kans om als representant opgesteld te worden in het systeem van een ander. Als representant hoef je niets te weten over de vraag die wordt onderzocht. Belangrijk is dat je open en ontvankelijk bent voor het proces.

Vraaginbrenger: € 149,- 
Representant: €45,- 

    Doe mee met deze transformerende sessie en zet de eerste stappen naar meer inzicht en de gewenste verandering.

    Door wie wordt dit event verzorgd?

    Wij zijn Anouk en Loes en we hebben ruime ervaring in coachen en begeleiden opgedaan. We hebben elkaar leren kennen tijdens de opleiding systemisch coachen, waar we het systemisch opstellen hebben geleerd en toegepast. Hier hebben we de kracht van familieopstellingen zelf hebben ervaren bij het opstellen van onze eigen thema’s. Daarom hebben we onszelf verder verdiept in het systemisch opstellen en zien we mooie resultaten in onze dagelijkse coachingspraktijk. Onze coachees krijgen inzicht in de dynamieken van hun systeem en bouwen van daaruit de autonomie op om de gewenste stappen te kunnen zetten.

    Get In Touch

    +316 53 63 03 15